Kropsterapi

Få balance i krop & sind – med Klinik Lønne
Book behandling

Hvad er kropsterapi i Klinik Lønne?

Ved en kropsterapi behandling behandles og forebygges der dysfunktioner i kroppen. Det vil sige at led, muskler, bindevæv og organer behandles for at optimere kroppens funktioner og fjerne spændinger og blokeringer.

Alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion. Tidligere følelser, tanker og traumer lagres i vores krop og kan give fysiske og mentale ubalancer. Vores krop og mentale tilstand hænger netop sammen og kropsterapi er optimalt til at kunne forene krop og sind.

Kroppen er selv healende og har brug for at blive lyttet til, det gør vi ved at lære at mærke efter og respondere på dets signaler. Nogle gange kan fysiske eller psykiske smerter dog ”larme” så meget, at det kan være svært at høre det, der faktisk bliver fortalt. Kropsterapi kan hjælpe dig til at finde ind til roen og stilheden, ind til dig, så du kan opnå et liv i større balance.

Hvordan kan kropsterapi hjælpe dig?

En kropsterapi behandling i Klinik Lønne har fokus på at afspænde muskler, væv, led, organer og samtidig balancere nervesystemet. Det er en behandling for dig som har smerter i bevægeapparatet /lænd, ryg, nakke, hovedpine, træthed, mangler energi eller har stress og uro i kroppen. Måske du har brug for at forebygge og gøre noget godt for dig selv? Jeg tager udgangspunkt i dig og dine behov.

Slip af med bækken, lænde, eller nakkesmerter
En stor del af kroppens dysfunktioner stammer fra et skævt bækken. Derfor starter jeg altid en behandling med at rette eventuelle skævheder i dit bækken. Det gør jeg blidt men effektivt, ved at afspænde muskler, bindevæv og ligamenter.

Ofte kommer skævheder i bækkenet ved banale hverdags stillinger, som vi slet ikke tænker over. Står du oftere på det ene ben end det andet? Sidder med benene over kors? Ligger mest på den ene side om natten? Der er mange muligheder, men ved at dykke ned og være opmærksomme på smerterne, kan vi sammen finde ind til årsagen.

Slip af med hovedpine
Vi kan sikkert alle relatere til hvor invaliderende det kan være for ens dagligdag, når en insisterende dunkende hovedpine vender tilbage igen og igen, smerter som samtidig gør utrolig træt. Årsager til hovedpine er nærmest uendelige. Det være sig stress, spændinger, hormoner, traumer, spisevaner, eller forskellige sygdomme som bør afklares hos lægen. Jeg tager udgangspunkt i dig og tilrettelægger et forløb hvor der kan indgå forskellige teknikker fra min behandlingskasse, måske du har brug for at få løst op for fx kæbespændinger, eller nakkemuskler?

Opnå mere mental ro og balance i nervesystemet

Et velfungerende og balanceret nervesystem er vigtig for vores trivsel og sundhed. Det bedste forsvar mod sygdomme. Men mon ikke vi alle kender til at det at have en travl og til tider hektisk hverdag. Det er dog yderst vigtigt at have fokus på de alarmklokker, der ringer undervejs, når det bliver for meget for vores nervesystem.

Sover du fx dårligt om natten, og oplever uro og bekymring?
Glemmer ofte og er forvirret?
Føler du dig ikke rigtig glad, men mere bare træt og irritabel?
Kan du ikke rigtig mærke dig selv eller egne behov længere?

En kropsterapi behandling kan hjælpe dig til at finde indre ro og skabe balance i både krop og sind.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi vil sammen skræddersy en behandling som tager udgangspunkt i præcis dine behov og udfordringer. Der kan i behandlingen indgå elementer af:

  • Fysiurgisk massage
  • Kranio Sakral Terapi (KST)
  • Kæbeafspænding
  • Organmassage (CNT)
  • Manuelle teknikker
  • Øreakupunktur
  • Triggerpunktsterapi
  • Zoneterapi
Selve behandlingen varer ca. 60 min. Hvis du booker en kropsbehandling på 90 min, kan du som afslutning på behandlingen vælge enten en luksus ansigtsmassage mod kæbespændinger/hovedpine eller zoneterapi med fokus på udrensning og afbalancering af indre organer. (Det kan også flettes ind i en 60 min bookning.)

Efter behandlingen
Der kan forekomme let ømhed, specielt hvis der er mange spændinger. De vil dog hurtigt fortage sig. Jeg anbefaler, at du drikker godt med vand efter behandlingen og undgår fysisk aktivitet resten af dagen. Kroppen er i gang med at restituere og bearbejder de impulser der er igangsat. Der kan godt komme en forværring af udfordringerne efter behandlingen, fx mere hovedpine, større uro, træthed. Det er helt normalt, og normalisere sig indenfor 1-2 dage.

Jeg anbefaler mindst 3 behandlinger med en uges mellemrum for at opnå størst effekt.